måndag 18 juli 2011

Emil Jensen- Stockholms Parkteater sommaren 2011

För några veckor sedan var jag på en jättehäftig konsert med en glad skåning vid namn Emil Jensen och hans mycket roliga bband i Galärparken i Stockholm med Stockholms Parkteater. Det jag tyckte bäst om med detta band var att sångaren Emil Jensen mellan varje låt drog lite roliga skämt och vitsar med publiken. Så det var lika mycket show som konsert.

Utöver detta tyckte jag att Emil Jensens band var ett mycket bra band som spelade väldigt bra musik. Jag hoppas han kommer med sitt band till Stockholm fler gånger! Kan varmt rekommendera detta band!

Nordiska musèet i Stockholm sommaren 2011

Jag var på det Nordiska musèet i Stockholm och såg blandannat en fototuställning med franska foton med anledning av att man firar hur många år Frankrike har varit ett land. Så hade man hittat många franska foton i det Nordiska musèets samlingar och gör nu en utställning på dessa där man blandannat berättar om fotots historia. Hur fotografiet har utvecklats sedan det först uppfunnits. Jag tyckte detta var en mycket intressant och lärorik utställning.

På den övre våningen på det Nordiska muséet i Stockholm finns det utställningar om modets historia genom tiderna. Samt en samling  gamla dockskåp från olika sekler där man kan se hur dockskåpen förr i världen. Under vissa epoker i det svenska dockskåpets historia fick  barnen bara fick se på och inte leka med dessa. Föräldrarna plockade bara fram dockskåpen och lät barnen titta på innehållet. Men leka med dessa dockskåp fick barnen inte under vissa perioder av dockskåpets historia.

Jag tycker att det Nordiska muséet i Stockholm är väl värt ett besök så här på sommaren!