lördag 18 februari 2012

Järnladyn

Jag såg biofilmen Margaret Thatcher med Meryl Streep i huvudrollen som Margaret Thathcer och tyckte verkligen att den var jättebra! Särskilt bra med tanke på att det var Meryl Streep som spelade Margaret Thatcher. Jag tyckte även den skådespelare som spelade Margarets make Denis var jättebra men jag vet tyvärr inte vad den skådespelaren heter?

Filmen hoppade mellan Margaret Thatcher som gammal dam som minns tillbaka på sitt liv som Englands Premiärminister och så ser man glimtar ur hennes otroliga karriär som politiker. Hon tvingades ta svåra beslut och hade mod nog att stå upp även mot sitt eget parti Tories partimedlemmar. Hon måste verkligen ha varit alldeles otroligt stark både som kvinna och som politiker. Men det jag tror mig förstå av handlingen i filmen är att hennes familjeliv blev något lidande. Hennes son Mark flyttar med sin fru Sarah och deras barn till Sydafrika och efter det har dom väldigt lite kontakt. Man tycker väldigt synd om den stackars Margaret Thatcher som sitter ensam på natten och ser en dvd film där hennes barn leker och maken Denis är med och man förstår att hon som gammal blev en väldigt ensam kvinna. Det gör att man fattar en helt ny sympati för henne som person som iallafall jag inte hade tidigare.

Så mitt råd är: Se filmen och döm Margaret och hennes handlande som politiker sedan!

1 kommentar:

  1. Hej Marika! Så bra du skriver om filmen! Jag tyckte också att den var väldigt bra. Jag tyckte om att se hur stark och modig hon var ända sedan ungdomen, och jag tyckte också att det var sorgligt att se henne som gammal och ensam. Men hon kan verkligen vara stolt över allt hon har åstadkommit. Jag håller med dig om att filmen är värd att se!

    SvaraRadera