söndag 12 februari 2012

Kort möte, Noel Cowards på Stockholms stadsteater 11/12 2012

Jag var och såg den engelska pjäsen Kort möte av den Engelska författaren Noel Cowards den 11/2 på Stockholms stadsteater med Helena Bergström och  Jakob Eklund i huvudrollerna som Laura Jesson och Dr. Alec Harvey.

Det jag tyckte var bäst med pjäsen Kort Möte var att det var gjort som både en biofilm där kärleksscenerna utspelades på vita duken ovanför scenen och resten av handlingen utspelades på scengolvet.

Laura Jesson som är gift med sin make Fred Jesson och har 2 barn träffar av en slump läkaren dr.Alec Harvey på ett järnvägscafè. Laura har fått något i ögat och dr. Alec Harvey hjälper henne att få ut det. Dr Alec är också gift och har barn.

Mycket mot sina moraliska övertygelser stämmer Laura och Alec träff några torsdagar på detsamma järnvägscaféet men det hela kommer till ett abrupt slut då de stämt möte i en av dr. Alec Harveys patinterns lägenhet och patienten oväntat dyker upp hemma och kommer på dom i deras kärleksmöte. Detta leder till att Lauras och dr Alec Harveys kärleksaffär kommer till ett mycket tragiskt och oväntat slut.

Jag tyckte Kort Möte var en mycket bra pjäs särskilt just pågrund av blandningen med biofilm och att handlingen växelvis utspelades på scengolvet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar