onsdag 1 juni 2016

Musikalen Aladdin på Prince Edward`s Theatre i London fredagen 160527/ Recension skriven av: Marika Frykholm

Jag var på musikalen " Aladdin" på Prince Edwards Theatre i London fredagen 160527 och tyckte att den verkligen var jättebra!

Historien i musikalen Aladdin på Prince Edward`s Theatre i Lnndon kan man säga var som en blandning av Disney`s Aladdin och original versionen i romanen: " Tusen och en Natt".

I historien i musikalen Aladdin på Prince Edward`s Theatre i London drar Aladdin omkring på gatorna i staden där han bor. För att få mat för dagen stjäl han mat från olika matstånd.

 Han blir därför jagad av elaka personer som han måste slåss med för att överleva. Hans högsta önskan är att göra sin döda mor stolt över honom.

Aladdin i musikalen Aladdin på Prince Edward`s Theatre i London har tre kompisar som han hänger ihop med. Av en slump träffar han prinsessan Jasmin på en marknad som Aladdni och hans kompisar uppträder på.

Jasmin har rymt hemifrån sin pappa Sultanen som vill gifta bort henne med en man hon inte vill ha. Sultanen har en elak rådgivare som är en slags trollkarl.

Den elake rådgivaren ber Aladdin om hjälp att få tag i en lampa som finns i en grotta där det även finns en mängd andra skatter som Aladdin får rådet att absolut inte röra vid.

 Vilket Aladdin naturligtvis gör. Och blir därför instängd i grottan tillsammans med lampan.

Då Aladdin gnuggar med handen på lampan dyker Anden upp.

 Honom som spelar Anden på Prince Edward`s Theatre  i London är en understudy till honom som spelar Anden i muskalen Aladdin på Broadway i New York.

 Då Aladdin frågar Anden varifrån han kommer svarar Anden honom därför: " Jag kommer från New York"!!

Jag tyckte att muskalen Aladdin på Prince Edward`s Theatre i London var alldeles otroligt bra.

Med mycket häftiga kostymer och en väldigt bra scenografi. Fantastiska skådespespelare och jättebra musik. Sången: " En helt ny värld" finns även den med.

Jag vill därför varmt rekommendera alla som råkar ha vägarna förbi London under 2016 att se muskalen " Aladdin" på Prince Edwards Theatre i London!