onsdag 2 november 2016

" Tavlans hemlighet"; av: Eva Christina Johanson/ Recension av: Marika Frykholm

Jag läste en jättebra barn- och ungdomsbok som heter: " Tavlans hemlighet" av författarinnan Eva Christina Johanson.

Läs recensionen om ni törs! Det är en spökhistoria!

" Tavlans hemlighet" handlar om tvillingsystrarna Ella och Ida. Ella är väldigt fascinerad av allt som är spännande. Ida är lite fegare av sig.

Ella och Ida och deras mamma kommer i förväg till Ellas och Idas fastrars hus. Deras fastrar, som också var tvillingsystrar som inte lever längre hette Tilda och Tea.

 De var osams hela livet om ett svart pärlhalsband som Tilda fick. Tea ville ha det men hon fick det inte. Så de slutade prata med varandra helt och hållet.

Då Ella och hennes syster Ida och deras mamma kommer till fastrarnas hus är det för att röja ut det och sälja det. Ella blir nyfiken på  en tavla av Tea.

Varje gång Ella tittar på tavlan tittar på tavlan håller faster Team, ( som egentligen var Ellas pappas faster) något nytt i händerna.

Ena gången är det en bok som är uppslagen på sidan 64. Och andra gången är det en ros. Och den tredje gången något annat.

Ella blir nyfiken och börjar försöka lösa mysteriet med de försvunna svarta pärlorna som gjorde att fastrarna Tilda och Tea slutade att prata med varandra.

'Ella märker att det händer konstiga saker i fastrarnas hus om nätterna. Steg som ingen vet vems det är hörs gå omkring.

Jag tyckte att boken: " Tavlans hemlighet" var en jättebra bok och vill varmt rekommendera den!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar