onsdag 25 januari 2017

Bokrecension: Kråkslottet, av: Ewa Christina Johanson/ Recension av: Marika Frykholm

Jag håller på och läser en jättespännande barnbok som är en spökhistoria som heter: " Kråkslottet" av författarinnan: Ewa Christina Johanson.


" Kråkslottet" handlar om en flicka som heter Viva som kommer på besök hos sin stora- syster Vicks som är 25 år som precis har köpt ett stort hus på landet. Där ska VIicks bo för att skriva låtar för hon vill bli en känd låtskrivare.


För att tjäna pengar så jobbar Vivas stora- syster Vicks på ett servicehus i närmsta staden. Första natten som Viva sover själv i huset tror hon att det har varit inbrott där. Då Vicks kommer hem upptäcker hon att katten som kallas Silverhäxan har lyckats  komma in utan att Viva har släppt in henne fast hon varit helt ensam i huset.


Av en grannpojke i Vivas egen ålder som heter Tuve som bor på en gård där dom har hästar inärheten av Vicks hus så får Viva höra att huset som hennes stora- syster Vicks har köpt har en lite läskig bakgrund. En kvinna som kallades Silverhäxan som egentligen hette Charlotte Silver sägs ha blivi avrättad av ortsbefolkningen på gårdsplanen utanför huset.


I ett skjul i trädgården hittar Viva en gammal ring och läser ett namn på en flicka som hette My som verkar ha bott i huset.

Då Vicks för andra kvällen på rad är på kvällsjobb på servicehuset och Viva står och matar en av som hon tror granngårdens hästar med morötter som Vicks har köpt får hon se en kvinna längre bort vid hagen som är kläd i en lång grå klänning som når ner till fötterna på henne. Då Viva ser närmre efter så har både kvinnan och hästen försvunnit.


Jag vill varmt rekommendera alla som gillar spökhistorier att läsa, " Kråkslottet" av Eva Christina Johanson!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar