tisdag 1 augusti 2017

Bokrecension: " Blommor på Hökens grav", av: Lena Arro/ Recension av: Marika Frykholm

Jag läste en jättebra barnboksspökhistoria som heter: " Blommor på Hökens grav", av författaren: Lena Arro.

" Blommor på Hökens grav" av Lena Arro handlar om flickorna Marie och Mirja som är bästa kompisar. Mirja är totalt spökgalen och älskar spöken och spökhistorier över allt annat. Hennes högsta är att få träffa ett riktigt spöke. Eftersom Maris mamma måste jobba hela sommaren så får Marie följa med Mirja och hennes föräldrar, Monika och Håkan och hennes lillebror ut till en sjö ute på landet som heter Långsjön.

Då de upptäcker en grav med ett kors med nyplockade blommor på ute i skogen på andra sidan sjön börjar de forska i saken och får av bibliotikarien i byn veta att där ligger en man som blev dömd för mord och halshuggen för längesedan som hette Mats Höök. Men efter att ha träffat en gammal gubbe och hans gumma i en stuga i byn som en pojke i grå tröja och brunt hår har visat vägen till och fått höra gubbens historia om hans frus släkting Mats Höök så börjar Marie och Mirja undra om inte Mats Höök i själva verket var oskyldig till mordet han blev dömd till halshuggning för.

Det visar sig vara en man med klapprande stövlar inblandad samt någon som varje natt har lagt nyplockade blommor på Mats Hööks grav ute i skogen. Efter många spännande och skrämmande händelser och övernattningar vid graven i skogen så visar det sig att gubben och gumman i stugan i byn inte heller var riktigt som Marie och Mirja trodde att de var.

" Blommor på Hökens grav", av Lena Arro är en riktigt bra, spännande och lite läskig spökhistoria. Men den har på samma gång något av en detektiv historia över sig. Det är en mycket härlig och trevlig blandning av spänning, spöklik känsla och äventyr och jag vill varmt rekommendera alla att läsa denna bok!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar