lördag 8 februari 2020

Romanrcension: " FLickan från andra sidan", av: Anna Helgesson/ Recension av:: Marika Frykholm

Jag har läst en riktigt mysig barn- och ungdomsspökhistoria som heter: " Flickan från andra sidan", av en författarinna som heter: Anna Helgesson.

"Flickan från andra sidan", av: Anna Helgesson handlar om flickan Maja som har en mor som dog i Cancer då hon bara var nio år. Nu är Maja påväg med sin far ut till ett torp ute i skogen där hon aldrig har varit förut som Majas mormor har rekommenderat Majas pappa för att hon ofta har varit i dom trakterna förr

Väl framme i torpet berättar Majas pappa till Majas stora sorg och bestörtning att hennes pappas nya flickvän ELin som Maja inte är särskilt förtjust i ska komma och bo hos dom  också på torpet i skogen över sommarlovet. Maja blir jättebesviken. Hon hade hoppats att det skulle vara bara hon själv och hennes pappa. Då Elin till slut anländer får Maja nog av hennes smaskande och tuggande vid matbordet och försvinner ut i skogen som omger torpet de har hyrt över sommaren.

På en gunga vid ett hus på den andra sidan skogen hittar Maja en jämnårig kamrat i flickan Johanna som medan hon gungar sjunger så högt hon kan på Majas favorit låt från -80 talet..

Maja och Johanna blir genast goda vänner. Men det är något som inte riktigt stämmer med Johanna upptäcker Maja. Varför är Johannas föräldrar och lillebror till exempel aldrig hemma i huset på andra sidan skogen? Och Johanna har visserligen berättat om att dom är på sjukhuset och hälsar på Johannas mormor som ligger sjuk där. Men dom verkar aldrig vara hemma. Och vem är egentligen mannen som kalas Luffar Bo men som i själva verket visar sig het Bo Persson som säger att han känner Johanna som Maja har blivit så god vän med men att Maja måste ta reda på sin egen plats i historien?

Jag tycker att barn- ungdomsspökhistorien, " Flickan från andra sidan", av: Anna Helgesson är en riktigt mysig, och lagom kuslig spökhistoria med många djupa tankar om livet, vänskap, kärlek och döden. Jag vill varmt rekommendera alla att läsa: "  Flickan från andra sidan", av: Anna Helgesson"!

1 kommentar:

  1. Hej Marika! Stort tack för din recension! Jag blir varm i hjärtat av dina fina ord.
    Kram från Anna Helgesson

    SvaraRadera