onsdag 19 november 2014

Man av Glas, på Stadsteatern onsdagen 141119/ Recension av: Marika Frykholm

Jag var på Stockholms Stadsteatern onsdagen den 141119 och såg föreställningen: " Man av Glas". Den går 3 gånger till och var en oerhört gripande och mycket sorlig historia om en man som man hela pjäsen igenom berättade för oss i publiken att han hette Peter Stillmann och att han var förståndshandikappad och att vi inte skulle ställa några frågor.

Sedan följde berättelsen om den stackars Peter Stillmanns barndom och uppvxät i ett mörkt rum utan kontakt med andra människor. Förrän han så småningiom hittade och fick leva ett nästan normalt liv med sin fru- men fortfarande förblev han en mycket tystlåten coh inbunden person med mycket få ord att kommunicera med.

Det intressanta med pjäsen, " Man av Glas" var att det var bara två skådespelare på scenen och dp den ena skådespelaren inte spelade så sa han inte någonting hela pjäsen igenom.

Jag tyckte att det var en mycket bra och sevärd pjäs, även om den var väldigt sorglig och vill mycket gärna rekommendera andra att se den. Den skulle om jag inte tar alldeles fel endast visas 3 gånger till och bara den här veckan på Stockholms Stadsteater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar