fredag 11 november 2016

Opera: Nixon in China på Kungliga Operan i Stockholm/ Lördagen 161105/ Recension av: Marika Frykholm















Lördagen den 161105 var jag på Kungliga Operan i Stockholm och såg operan: " Nixon in China" som handlar om USA:s president Nixons besök i Kina. En verklig händelse som det har skrivits en opera om.

Det jag minns bäst från denna operaföreställning var de många bilderna av blandannat flygplanet som president Nixon anländer till Kina med för att möta Mao Tse Tung.

En annan framträdande scen är när man för första gången får se fru Mao Tse Tung och hör henne sjunga: " `M the wife of Mao Tsee Tung".

Ytterligare en scen som fastnat i mitt minne är den balett som Mao Tse Tung tar med sig president Nixon och Nixons fru Pat på.

Den är så verklighets inspirerad att fru Nixon tycks glömma tid och rum och själv går in i baletten och deltar som om händelserna med den stackars flickan som blir våldtagen vore på riktigt.

Till slut vet man inte riktigt vad som är dröm eller verklighet i balettföreställningen.

Men det är väldigt vacker musik hela operaföreställningen igenom och det känns spännande att se denna opera eftersom den bygger på en verklig historisk och politisk händelse.

Tyvärr var det sista gången som denna opera visades på Kungliga Operan i Stockholm annars hade jag varmt rekommenderat alla att se denna fantastiska operaföreställning!



1 kommentar:

  1. Jag håller med dig, det var vacker musik och spännande handling, och jag skulle också rekommenderat den om det inte var sista föreställningen. Hoppas att den sätts upp igen i framtiden!

    SvaraRadera