måndag 5 februari 2018

Bokrecension: " Dolda tecken", av: Emma Asking/ Bokrecension av: Marika Frykholm

Jag läste barnboksromanen, " Dolda tecken", av: Emma Asking. Den handlar om Fabian som vill åka på skidsemester på sportlovet  medsin mamma och pappa, och sin bästa kompis Måns till Åre men istället blir medtvingad ut till sin pappas nyligen ärvda hus som ligger ute på landet i en by som heter Herrbyholm. Som sällskap blir Fabian påtvingad klassens nya ena tönt, den jämnåriga flickan Julia som har för korta byxor och joggingskor fast det är sportlov och mitt i vintern.

Jämförelsen med att ha kunnat vara tillsammans med coola bästisen Måns och tillsammans med honom åka nerför skidbackarna i Åre och spana på snygga tjejer värker i hela Fabian då han blir påtvingad Julias sällskap och att behöva vara med henne istället för tillsammans med Måns hela sportlovet är inte precis Fabians drömsemester.

Men allting blir annorlunda mot vad Fabian har förväntat sig. Huset som Fabians pappa har ärvt i Herrbyholm visar sig ha en oväntad hemlighet. En radio som inte borde ha fungerat de senaste 80 åren sätter igång och börjar sända nyhetssändningar om det Finska vinterkriget och om finska krigsbarn som blivit skickade till barnhem i Sverige, bland annat visar det sig i huset som Fabians pappa har ärvt. Och tönten Julia visar sig vara allt annat än en tönt utan blir istället en riktigt bra kompis. När Fabian dessutom träffar den söta grannflickan Tove i grannhuset så är han inte alls ledsen längre över att behöva tillbringa sportlovet ute på landet i Herrbyholm tillsammans med Julia istället för att åka skidor i Åre.

Jag tycker att barnboksromanen,  " Dolda tecken", av Emma Asking är en mycket spännande och riktigt mysig spökhistoria som jag varmt vill rekommendera alla att läsa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar