onsdag 16 maj 2018

Teaterrecension: " Åtta kvinnor", av::Robert Thomas/ Stockholms stadsteater onsdagen 180516/ Recension av: Marika Frykholm

Onsdagen den 180516 såg jag föreställningen: " Åtta kvinnor", av: Robert Thomas, på Stockholms stadsteater.

" Åtta kvinnor", av: Robert Thomas är på samma gång en väldigt rolig komedi  med inslag av familjedrama, som på samma gång är en spännande detektivhistoria. Pjäsen utspelar sig i ett förmöget hem där fadern är, eller har fram till nu varit en mycket förmögen man med eget företag. Tills allting plötsligt ändras i och med att den äldsta dottern kommer tillbaka från sitt college och visar sig vara gravid och hans hustru är otrogen och har en älskare, mormodern behöver inte alls den rullstol som hon ständigt har suttit i och som dessutom har gömt en förmögenhet under madrassen, den ena hushållerskan Louise är en lyckosökerska som är ute efter den förmögne äkta mannen.

Men allting vänds upp och ner då den förmögne fadern hittas död i sin säng på ovanvåningen. Vem är den skyldiga? Alla de åtta kvinnorna från trotjänarinnan som har tjänat i familjen i 15 år och sett båda döttrarna växa upp, till lyckosökerskan Louise eller den förmögne faderns syster som plötsligt kommer oanmäld på besök kan vara precis lika skyldig. Mordmisstankar blandas med sång och glädje för att kastas till förtvivlan sekunden efter.

Jag vill varmt rekommendera alla att se föreställningen, " Åtta kvinnor", av Robert Thomas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar