torsdag 23 maj 2019

" Barn och undomsfilmrecension: " Mary Poppins returns= återkomst"/ Regissör: Bob Marshall/ Recension av: Marika Frykholm

Jag såg nyligen den engelska barn- och ungdomsfilmen,  som är en uppföljare till" Mary Poppins", returns= återkomst".

" Mary Poppins retruns= återkomst", handlar om den magiskt kunniga engelska fantasifulla barnflickan, Mary Poppins som kommer flygande tillbaka med sin resväska och sin talande papegoja t för att ännu en gång ta sig an syskonen Buck. Den här gången är de tre stycken syskon och de är i stort behov av hjälp eftersom deras mor, Mrs. Buck har gått bort för ett år sedan och deras far nyligen har blivit änkling och brottas med stora ekonomiska problem.

Fadern, Mr. Bucks arbetar på en stor bank i London som kassör. Mr. Buck har bara en vecka på sig att rädda familjens hus och hem från att gå till salu. Han måste innan veckan är slut finna ett stycke underskrivet papper med en massa namnunderskrifter.

Men bankens ägo har gått över till den elake och girige Mr. Ståhls nephew= antingen brorson eller systerson, och han vill göra allt för att sabotera  Mr. Bucks  planer på att hjälpa sin familj att få behålla hus och hem.

Men Mr. Bucks syster, syskonen Bucks faster den godhjärtade och snälla Miss Bucks är familjen till hjälp och till sin hjälp har Miss Bucks den vänlige sotaren Jack och alla Jacks vänner, bland annat en skeppare som sitter  i rullstol.

" Mary Poppins returns= återkomst" är en film späckad av magiska äventyr, fart och spänning allt medan som veckan går och upplösningen av fader Mr. Bucks problem närmar sig dess upplösning. Ska fader Mr. Bucks med alla hans vänner och med Mary Poppins hjälp klara av att rädda familjens haltande ekonomi, hitta pappret med dess namnunderskrifter samt rädda deras hus och hem?

Det är även en massa härliga musikaliska nummer med i filmen, " Mary Poppins returns= återkomst osm för övrig är baserad på den engelska romanen med samma titel.

Jag vill varmt rekommendera alla att se denna glada, fartfyllda och mycket charmiga familjefilm!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar