torsdag 17 december 2020

Julkalendern: " Mirakel"/ Regissör: Calle Åstrand/ Recension skriven av: Marika Frykholm

 Jag har nu sett det 15 avsnittet av årets julkalender: " Mirakel", 2020 års julkaldern.

Handlingen är följande: Paret Vilgot och Anna- Carin driver ett inte alltför framgångsrikt elbolag. Men de uppfinner något som ingen någonsin tidigare har uppfunnit innan dom. Ett svart hål. Problemet blir bara att det svarta hålet försvinner.

Detta leder till att den fina flickan Rakel, från år 1920 hamnar i den föräldralösa flickan Miras kropp, från år 2020. Mira, som bor tillsammans med sin bästa killkompis iett HVB- hem tillsammans med deras snälla föreståndarinna.

Men nu har det blivit riktigt tokigt. För den föräldralösa flickan Mira lyckades på sin senaste tidsresa till år 1920 visserligen rädda livet på tjänstefolket och tjänstefolkets son, Sören från att brinna inne i deras tjänstebostad. Dessvärre råkade Mira samtidigt med konsten att ändra historien. Så då hon återvänder till år 2020 så finns inte paret Vilgot eller Anna- Carin som skulle ha adopterat både den föräldralösa flickan Mira och hennes bästa killkompis längre.

Men Vilgot finns. Fast han är inte alls lika glad längre. Han har ett dystert liv där han är anställd hos den elake Ernst som har köpt familjeslottet för att kunna riva det och på så vis tjäna mera pengar åt sitt framgångsrika elbolag. Och vid Miras återkomst till år 2020 så är det Vilgot som har uppfunnit det svarta hålet fast åt den elake Ernst.

Ernst blir nyfiken på maskhålet. Men det skulle visa sig vara hans största misstag för då han sugs tillbaka i tiden råkar han byta kropp med den fina flickan Rakels hund, Lady, från år 1920. 

Jag tycker att årets julkalender: " Mirakel, 2020 års julkalender innehåller mycket spänning, äventyr, en del romantik, och framförallt humor. Jag vill varmt rekommendera alla att se årets julkalender, 2020 års julkalender: " Mirakel"!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar