tisdag 9 mars 2021

Tv-drama recension: Den norska dramaserien: " Atlantic Crossing"/ I regi av. Alexander Eik/ Recension skriven av. Marika Frykholm

 Nu har jag sett avsnitt 7 av den norska tv- drama serien: " Atlantic Crossing", i regi av: Alexander Eik.


Handlingen är följande:

Den norska kronprinsessan Märtha blir under början av det Andra Världskriget då de tyska Nazisterna ockuperade Norge, skickad till Amerika för att leva där under den rullstolsburne President Franklin D. Rooseveldts beskydd tillsammans med sina 3 barn, de två små prinsessorna, och den lille prinsen. Kronprinsessan Märthas barn tillsammans med sin make, Kronprins Olav av Norge. Den norske kronprinsen, som tillsammans med sin far, den norske kungen, bildar en exilregering vid krigsutbrottet i England/ London.

Den norska kronprinsessan Märtha och Amerikas President Frankling D. Rooseveldt som även är gudfar till det norska tronföljarparets tre barn, blir alltmer nära vänner. En relation som inte ses med blida ögon av den norske kronprinsen Olav borta i England/ London. 

Till slut tvingas den norska kronprinsessan ändå att ställas inför valet mellan sin vänskap med President Franklin D. Rooseveldt och sin norske make, kronprins Olav av Norge. Och det valet hon gör att ställa sig vid sin makes sida, vid kronprins Olav av Norges sida. 

Jag vill varmt rekommendera alla att se den norska tv- drama sesrien: " Atlantic Crossing"! I regi av: Alexander Eik. Som med sina utmärka norska skådespelare,  alla är väldigt övertygande i sina respektvie karaktärer. 

Men en speciell eloge vill jag ge till de skådespelarna som spelar: Den norska krionrpinsessan Märtha av Norge, den skådespearen som spelar den norske kronprinsen Olav, samt även den skådespelaren som spelar President Frankling D. Rooseveldt. För att inte glömma att här nämna den fantastiska skådespelerska som gör rollen av Mrs. Eleanore Rooseveldt, President Franklin D. Rooseveldts fru.

Jag uppskattar också mycket att man får en inblick i hur människorna klädde sig för tiden vid det Andra Världskrigets utbrott, och hur de hade sina frisyrer. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar