fredag 15 oktober 2021

Radioprogramrecension: " Spanarna", från fredagegn 211014: " Välkommen ovanliga vardag"/ Parallella världars värde och välj glädjen"!/ Recension skriven av: Marika Frykholm


Fick ett tips att lyssna till Radioprogrammet på P1: " Spanarna". Så valde dagens datum som är: Fredagen  211014/ Med titeln: Välkommen ovanliga vardag"/ " Parallella världars värde och välj glädjen"! 

Jag har lyssnat till nästan hela detta radioprogram och det som jag minns mest var den ene talaren som hade varit på begravning i Lidinög kyrka för några dagar sedan och där slagits av att sedan pandemin numera är lika vanligt att följa gudstjänsterna i svenska kyrkan parallelllt via internet som att följa dom på plats. Detta även sedan restriktionerna släpptes för något tag sedan. 

Denne talare tyckte att då han vid ett annat tillfälle hade hållit ett föredrag att de lyssnare som satt hemma framför datorn kanske hade större möjlighet att uppfatta vad som sades på föredraget än de lyssnare som befann sig i själva lokalen.

Jag som lyssnade tyckte också att detta var anmärkningsvärt. Att det sedan pandemin har blivit allt vanligare att följa gudstjänster, med mera parallellt än att faktiskt befinna sig på själva platsen där de utspelas. 

Jag vill varmt rekommendera detta radioprogram: " Spanarna" på P!! Detta på grund av de inlevelserika reportagen från detta program som behandlar alla möjliga ämnen så som möjligheten att i USA kunna säga upp sig lättare från arbetsplatser än i övriga delar av världen på grund av mängden med arbeten som är möjliga att söka i USA mot resten av världen. Och till exempel att många som läser böckerna även gärna lyssnar på inspelade böcker. 

Detta radioprogram:" Spanarna" från fredagen 211014 finns i skrivande stund att lyssna till på internet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar