lördag 24 september 2022

Teaterrecension: " Morbror Janne"/ Stockholms stadsteater onsdagen 220921/ I regi av: Alexander Mark- Eidem/ Baserad på Anton Tjeckovs pjäs: " Onkel Vanja"/ Recension skriven av: Marika Frykholm

 Onsdagen  220921 var jag på Stockholms stadsteater och såg: " Morbror Jane", en föreställning i regi av: Alexander Mark- Eidem baserad på Anton Tjechovs: " Onkel Vanja". 

"Morbror janne" är en moderniserad version av Anton Tjecovs pjäs: " Onkel Vanja". Här på Stockholms stadsteater försatt till Dalsland och den utspelar sig under pandemin. 

På släktgården huserar Morbor Janne tillsammans med Sonja som är olyckligt förälskad i läkaren Mikael som har det mycket stressigt nu under pågående pandemi. Husets ägare, den misslyckade enligt programbladet kulturmannen Alexander kommer med sin betydligt yngre fru Helena som en gång skrivit en hitlåt som gjorde henne till kändis för ett tag, för att stanna under engligt programbladet pandemin på släktgården. 

Många kärleksintriger utspelar sig under föreställningens gång. Självklart är att läkaren MIcke  faller handlöst för den vackra och snygga unga hustrun Helena. Medan den stackars Sonja trånar förgäves efter honom i stilla tyst, beundran. 

Medverkande i föreställningen

Regi: Alexander Mark- Eidem

Alecander Serenius Peter Anderson

Helena, hans fru Una Englund

Sonja, hans dotter Isabelle Kjed

Marianne, hans svärmor Sissela Kyle

Janne, Sonjas morbror Jörgen Torsson

Micke, läkare  Björn Bengtsson

Hawaii inneboiende på gården Jan Nnybrand

Nazanin, Mariannes personliga assistent Susann Taslimi


Jag vill här ge en mycket varm eloge till både kostym samt  till den mycket häftiga scenografin i föreställningen: " Morbror Janne": 


Jag vill varmt rekommendera alla att se föreställningen: " Morrbror Janne" på Stockholms stadsteattewar som i skrviande stund lördagen 220924 fortfarande spelas här. Detta inte minst påg rund av de utmärkta skådespelarnas skickliga insatser. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar