onsdag 31 maj 2023

Ett reading tips: " The Cherry Tortured"/ Baseread å¨Tjchovs pjäs: " Körsbärsträdgården"/ En ännu ej helt färdgskriven pjäs skriven och regisserad av: Aaron Posner/ Plats: Teater Playhouse onsdagen 230531/ Tips d itlagt av: Marika Frykholm

Onsdaggen 230531 var jag på en mycket inspirerande reading  som hette: " The Cherry Tortured"  En ännu inte helt färdigskriven pjäs och samtidigt regisserad av: Aaron POsner  baserad på Tjechovs pjäs: " Körsbärsträdgården": 

" The Cherry Tortured" handlar liksom  den väkända pjäsen: " Körsbärsträdgården av Tjechov om en stackars familj som riskerar att förlora det em som de alltid har bott i sedan generationer tillbaka och tvingas flytta till en  okänd framtid.

Det slutar med att grannen köper familjehemmet och friar till den ena dottern, " V". Frierier kommer något som en överraskning tycker dottern. 

Jag villl härmed ge en varm eloge till alla de skådespelarna som ikväll  på Teater Playhouse i Stockholm framförde denna mycket intressanta reading. Och det mest intressanta var att författaren själv, Aaron Posner befann sig också på plats i publiken under själva readingen! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar