lördag 24 augusti 2024

Ett musikaltips: Musikalen 9- to 5/ I regi av: Farnaz Arbabi/ Musik och sångtexter: Dolly Parton/ Plats: Upupsala Stadsteater/ Datum: Fredagen 240823/ Tips ditlagt av: Marika Frykholm

 Text utdrag av programhäftet till musikalen: " )- to 5":i regi av: Farnaz Arbabi/ Musik och sångtexter: Dolly Parto

Text avskriven ur programhäftet till musikalen: " 9- 5" på Uppsala Stadsteater:
" I ett deomonstrations  på 1970- talet mötte Jane Fonda medlemmar från fackföreningen 9- 5 som var kontorsarbetande kvinnor som berättade om sina usla arbetsvillkor": 

Lite om handlingen

Den nyligen frånskilda Judy, ( här spelad av Linda Kulle) som har just separerat från sin ungdomskärlek  Dick, ( här spelad av Daniel Engmann) och får sin första plats på ett kontor. Hon blir upplärd av den snälla och uppåtsträvande Violet, ( här spelad av Pia Johanson) som har karriärambitioner. Men dessa ambitioner krossas hänsynslöst av den sexistiske chefen. Hans, ( här spelad av Emil Almèn. ) 

Så kvinnorna på kontoret där Judy arbetar bestämmer sig för att ta ut hämnd på chefen. Hur det går får ni veta om ni ser musikalen: " 9- to 5, i regi av Farmez Arbabi, med musik och sångtexter av Dolly Parton på Uppsala stadsteater! Jag kan bara säga: Skynda er att köp biljetter!

Jag älskade även kostymen, och scenografin. Och alla de fantastiskt begåvade artisterna. 

r




Jag vill varmt rekommendera alla att se musikalen: " )_ to 5" på Uppsala stadsteater! Mest på grund av de härliga låtarna skrivna av Dolly Parton och den svängiga musiken. Jag vill även ge en mycket varm eloge till alla de häftiga artisterna som här uppträdde och förgyllde min upplevelse av att vara publik på Uppsala stadsteater. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar