måndag 17 december 2018

Teaterrecenstion: " Shakespeare in Love", i regi av: Ronny Danielsson/ Fredagen den 181214/ Recension av:: Marika Frykholm

Fredagen den 181214 såg jag föreställningen: " Shakespeare in Love",  som har samma titel som filmen med samma namn som den är baserad på, i regi av. Ronny Danielsson på Stockholms stadsteater.

" Shakespeare in Love", handlar om hur den världsberömde engelske medeltida pjäsförfattaren, William Shakespeare träffar och blir häftigt förälskad i köpmannsdottern Viola de Lesseps på en bal. Violas far har lovat bort sin dotter Viola i äktenskap till Lord Wessex, som även han befinner sig på samma bal.

Viola de Lesseps  högsta önskedröm är att få bli skådespelerska. Men på William Shakespeare?s tidi medeltidens England fick bara män spela alla roller. Kvinnor var förbjudna att uppträda på scenen. Men Viola de Lesseps som även hon blir häftigt förälskad i William Shakespeare efter deras möte på balen ber sin amma om hjälp att klä  ut sig till man och utan hennes föräldrars vetskap som befinner sig på landet, söka rollen i den nya pjäs som William Shakespeare just håller på och skriver. Denna pjäs kommer att bli: " Romeo och Julia", och Viola de Lesseps får huvudrollen som Julia, fast hon är förklädd till man.

William Shakespeare var e en mästare i förvecklingar så som i hans pjäs, Trettondagsafton där den kvinnliga huvudrollen som även hon heter Viola  är kvinna som klär ut sig till man som sedan erkänner att hon egentligen är en kvinna som heter Viola.

Personligen anser jag att föreställningen: " Shakespeare in Love", innehåller kärlek, romantik, spänning och äventyr och mycket härlig musik. Jag vill därför varmt rekommendera alla att se denna föreställning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar