tisdag 4 december 2018

Teaterrecension: " Järnbörd", på Teater Alma i Stockholm, söndagen 181202/, av: Magnus Dahlström/ Teaterrecension av: Marika Frykholm

Jag såg en jättebra föreställning som heter: " Järnbörd", av:Magnus Dahlström på Teater Alma i Stockholm, söndagen den 181202.

" Järnbörd" skrevs år 1989 för avgångseleverna på teaterhögskolan i Göteborg. Dessa vägrade att sätta upp, " Järnbörd", på grund av det väldigt grova språket och de hemska historierna som dukas upp inför publiken som innehåller allt från incest, till mord, samt mordbränder och andra hemskheter.

" Järnbörd" handlar om åtta människor som sitter instängda i ett rum. En av männen i gruppen börjar fråga ut alla inklusive hur det kommer sig att de har hamnat i den situation som de nu befinner sig i. Allt eftersom börjar de sju övriga tjejerna och killarna att berätta sina livshistorier för den frågvise mannen.

Det är människor som har en väldigt tragisk bakgrund och som har upplevt mycket sorgligt och hemskt i sina liv. Man förstår att det är de tragiska omständigheterna som har lett till att de befinner sig i den situation de nu har hamnat i.

Jag vill verkligen lovprisa dessa åtta skådespelares fantastiska insats och varmt rekommendera alla att se pjäsen, " Järnbörd" på Teater Alma i Stockholm. Men jag vill samtidigt passa på att även varna känsliga personer från att språket i pjäsen ofta är ganska grovt med ett mycket detaljrikt innehåll som kanske kan kännas olustigt för den som känner att han/ hon är extra känslig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar