fredag 24 maj 2019

Teaterrexension: Den (o)äkta flickan, regisserad och spelad av: Steph Molin på Teater Reflex i Kärrtorp, fredagen 190524/ Recension av: Marika Frykholm

Fredagen den 190524  såg jag föreställningen: " Den (o) äkta flickan", här spelad och regisserad av: Steph Molin tillsammans med ett barn,  på Teater Reflex i Kärrtorp.

" Den (o) äkta flickan"; av: Steph Molin handlar om hur först en ung pojke, som sedan mognar och blir en ung man inser att han egentligen är en kvinna och hellre vill kalla sig för Steph Molin än för Stefan Molin.

Föreställningen, " Den (o) äkta flickan" handlar för mig om att finna sin egen könsidentitet,, om mognad från pojke till ung man, om glädjen att få ta och ge kärlek till sina medmänniskor, främst då sin mamma som är den person som står en närmast.

Men " Den ( o) äkta flickan handlar även om utanförskap, mobbing och misshandel i en hård och brutal skolvärld som blir desto mer brutal mot den som inte riktigt vill passa in i mängden, som, " sticker ut och är annorlunda" som Steph Molin formulerar så fint i föreställningen.

Den handlar också om det svåra i att växa upp och att tvingas komma till insikt om vem man är som människa och hur man vill bli betraktad av sin omgivning.

Jag vill varmt rekommendera alla att se föreställningen, " Den oäkta flickan" regisserad och här spelad av Steph Molin på Teater Reflex i Kärrtorp! Tack för en jättebra föreställning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar