torsdag 29 april 2021

Engelskt kostym- drama: " Familjen Bridgerton"/ Författare: Best- säljande roman författarinnan Julia Quinns romanserie om familjen Bridgerton/ Recension, bland annat baserad på en intervju med Julia Quinn av: Elsa Sjögren/ Shandonland/ Recension skriven av: Marika Frykholm

 


Jag följer det engelska kostym- dramat: Den engelska tv- serien: " Familjen Bridgerton". Här baserad på den bäst- säljande författarinnan: Julia Quinns romance- serie om den välbärgade societetsfamiljen Bridgertons luxuösa liv och tilvaro i 1800- talets London. 

Med allt vad denna luxuösa lyxtillvaro medföljer av kärlek, svartsjuka, begär, och skandalomsusade historier.

Alltsammans förmedlat av den beryktade Lady Whistledowns färgstarka beskrivningar i tidningen om den engelska överklass societetens liv och leverne i 1800- talets London. 

Handlingen kretsar kring familjen Bridgertons äldsta dotter, Daphne som nu i den första romanen: " En annorlunda allians", av: Julia Quinn, har fått göra sin entrè i Londons överklass societets liv i 1800-talets London. På jakt efter en äkta make. Men allt går åt skogen för den stackars Daphne som är både söt och intelligent som man kan utläsa av handlingen av den första romanen: " En annorlunda allians". Hela Daphnes framtida lycka och välgång står på spel tills hon en dag möter broderns bästa vän: Hertigen Simon Beckett. De två bestämmer sig, enligt handlingsbeskrivningen: " För att inleda en fejkad förlovning". " Allt för att hertigen Simon Beckett ska undslippa giftaslystna societetsmödrar på jakt åt en välbärgad och förmögen äkta make åt sina döttrar och för att Daphne äntligen ska få möta lämpliga äktenskaps kandidater". ( Detta är ett referat till en intervju med den bäst- säljande författarinnan: Julia Quinn av: Elsa Sjögren/ Shandonland.) Men nu har jag hunnit se slutet på den säsongen av familjen Bridgerton och kan avslöja att det väntar ett lyckligt slut för Daphne och hehhnes hertig Simon Beckett. Värre blir det för den stackars brodern Bridgerton som förväntas hitta sin framtida hustru bland Londons sosicetets unga damer som denna säsongen gör sin debutant bal. Eller kanske han redan har hittat sin blivande hustru i den vackra men mystiska kvinnan som han rider ikapp med en morgon? Jag härmar med flit Lady Whistledowns sätt att skriva om Londons societets unga damer på jakt efter en framtida make. 

Julia Quinns bäst- säljande romanserie: " Familjen Bridgerton" i kronologisk ordning:

1. "  En annorlunda alllians", av: Julia Quinn.

2. " En oväntad förälskelse", av: Julia Quinn.

3. " En förtrollande längtan", av: Julia Quinn.

4. " En oundviklig längtan", av: Julia Quinn.

5. Ett minnesvärt frieri", av: Julia Quinn.

6. # En oemotståndlig frestelse", av: Julia Quinn.

7. " En oförglömlig kyss", av: Julia Quinn.

8. " Ett livsavgörande ögonblick", av: Julia Quinn.

Jag vill varmt rekommendera alla att läsa romanerna och se de delar av serien så länge den finns kvar vilket den finns i skrivande stund på Netflix,! Detta på grund av att jag, ( som endast har sett serien) tycker att den verkar mycket charmig, spännande, mycket äventyr, romantisk. Och så är det underbart med alla damernas vackra klänningar!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar