måndag 2 januari 2017

Filmen: " Sing"/ Recension av: Marika Frykholm

Fredagen den 161229 var jag och såg den tecknade filmen: " Sing". Jag tyckte att det var en
mycket bra, rolig och väldigt charmig film.

" Sing" handlar om en misslyckad teaterdirektör som är en mus som heter Buster Moon. Allt går åt skogen för den stackars Buster Moon tills han en dag får en bra idè att för att rädda sin älskade teater så ska han sätta igång en sångtävling för dom andra djuren och den utlysta prissumman ska vara. 1000 dollar.

Men hans sekreterare som är en kvinnlig krokodil råkar skriva fel så att den angivna prissumman råkar istället bli 100.000 dollar!

Men Buster Moon tänker att det löser sig iallafall och drar igång auditions till sångtävlingen. De djur som ska uppträda i showen blir ett par grisar varav den ena, en grisflicka har problem hemma med att hon har 25 griskultingar och en man som jobbar och kan inte hitta någon barnflicka som vill vakta griskultingarna då mannen jobbar.

Så för att lösa det hela så uppfinner hon ett tekniskt maskineri som server frukost och middag med en inspelad röst som ser till att alla får frå frukost, kommer iväg till skola och jobb och att middagen blir serverad och att de 25 griskultingarna och mannen kommer i säng på kvällarna ordentligt.

Ytterligare en deltagare i sångtävlingen är en begåvad elefantflicka som heter Meena men hon får först ställa upp som scenarbetare och är så blyg att hon har problem då hon ska uppträda. Meenas morfar vill att Meena ska bli sångerska. Men det hela löser sig med att i slutändan så får Meena vara med och sjunga i sångtävlingen iallafall.

En till stackars mus som för att försörja sig först uppträder som gatumusikant och som sedan för att rädda sin trassliga ekonomi eftersom han är skyldig ett gäng banditer pengar bestämmer sig för att rädda situationen genom att ställa upp i sångtävlingen med utsikten att få vinna 100.000 dollar. Men i samma veva träffar han en rik musflicka som han vill imponera på och lyckas därför göra av med de pengar han redan har. Banditerna får tag i honom men han får uppträda i showen innan dess och blir räddad av den rika musflickan undan banditerna som lyckats fånga honom efter hans uppträdande.

Filmen slutar lyckligt och teaterdirektören Buster Moon lyckas rädda sin älskade teater.

Jag vill varmt rekommendera alla att se denna mysiga och charmiga tecknade film!

1 kommentar: