tisdag 3 januari 2017

Sländans hemlighet/ Författare: Ewa Christina Johanson/ Bokrecension av: Marika Frykholm

Jag har läst en barn- och ungdomsbok som heter: " Sländans hemlighet", av författaren: Ewa Christina Johanson.


" Sländans hemlighet" av Ewa Christina Johanson är en spökhistoria som handlar om tvillingsystrarna Ella och Ida.


Ella har hittat ett spännande hus med en sjö där det finns en massa vackra trollsländor inärheten av hennes och Idas skola. Ella och Ida är förbjudna av sina föräldrar och lärarna på skolan att gå inärheten av det huset eftersom det sägs att det finns en  häxa som heter Vattenhäxan som spökar där och som rövar bort barn som kommer dit.

Ett barn  har blivit bortrövat sägs det.


Ella som älskar spöken och det övernaturliga blir nyfiken på huset och trollsländorna och går in i huset. Då upptäcker hon att hennes syster Ida redan är där eftersom hon ville skrämma Ella.


Ida fastnar i en gardrob då dörren till garderoben inte går att öppna. Då Ella som vill rädda sin syster  letar efter verktyg att öppna garderobsdörren med blir hon mer och mer nyfiken på husets historia. Och det verkar som om en flicka som hette Sigrid är ett barn som försvann i huset för längesedan.


Ella vill ta reda på vad Sigrid vill henne och bestämmer sig för att hjälpa både Sigrid och sin syster.


Jag tycker att boken: " Sländans hemlighet" av barn- och ungdomsförfattarinnan Ewa Christina Johanson är en mycket bra och spännande bok som jag varmt vill rekommendera alla att läsa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar