måndag 19 juni 2017

Teaterrecension: " Det blåser på Månen"/ Dramaten i Stockholm söndagen 170618/ Recension av: Marika Frykholm

Jag såg:  " Det blåser på Månen" som är baserad på en engelsk barnbok av en engelsk författare på Dramaten i Stockholm söndagen 170618 och jag tyckte den var alldeles fantastiskt välgjord och välspelad med fantastiska skådespelare och en helt underbar scenografi av: Magdalena Åberg.

" Det blåser på Månen" handlar om två flickor som heter Dina och Dorinda. Deras far ska precis åka till Bombardiet som regeras av den elaka Hula Hu Blod. I Bombardiet är det krig. Dinas och Dorindas far ska åka dit för att hjälpa till.

Innan Dinas och Dorindas far åker till Bombardiet så berättar han för Dina och Dorinda att, " när det blåser en vind på Månen då blir alla barn elaka" så därför ber han Dina och Dorinda att tänka särskilt mycket på att att vara extra snälla under hans frånvaro.

Men som en av flickorna säger: " Det är inte alltid så lätt att veta när man är snäll eller stygg, ibland är det lättare att göra stygga saker som man intalar sig är snälla".

Det jag framförallt tyckte var fullkomligt enastående fantastiskt bra med föreställningen: " Det blåser på Månen" på Dramaten i Stockholm förutom de underbara skådespelarnas insats var den alldeles otroligt fantasirika och helt suveränt gjorda scenografin.

I början av föreställningen så tittar Dina och Dorinda ut från två luckor ovanför scenen. Och det är först då de varit stygga och ätit så mycket att de svullnat upp och blivit ballonger och svävar ovanför scenen som man ser dom som helhetsfigurer. Men det är bara underdelen som är ritad som en ballong. Ovandelen med ansiktet och halsen är deras egna.

Minst lika häftigt är det när Dina och Dorinda tillsammans med den snälla guldpuman och den vänlige Silverfalken tillsammans med familjens vän som är från Bomardiet tillsammans ska åka båt till Bombardiet för att befria Dinas och Dorindas far som blivit tillfångatagen av den elake tyrannen Hula Hu Blod. Själva båten är tecknad men skådespelarna ser ut som att de verkligen åkte i båten.

Jag vill därför rekommendera alla att passa på att gå och se:" Det blåser på Månen" på Dramaten i Stockholm så länge den går där!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar