onsdag 14 juni 2017

Bokrecension: "Änglamakerskans hus", av: Lena Arrro/ Recension av: Marika Frykholm

Jag läste en barnbiok som är en riktigt ruskig spökhistoria som heter: " Änglamakerskans hus" av författarinnan: Lena Arro.

" Änglamakerskans hus", av Lena Arro handlar om två flickor som är heter Mirja och Marie. Mirja tror stenhårt på spöken och har varit med om att driva bort spöken från platser där det spökar förr och hennes kompis Marie är inte riktigt lika förtjust i att träffa på spöken när som helst men hjälper ändå gärna Mirja i hennes spökjagande.

Den här gången är det Mirjas och Maries nya klasskompis Viktor som behöver hjälp. Han och hans familj står i begrepp att flytta in i ett hus. Men det verkar som att det spökar där för det hörs spädbarnsgråt och en vålnad kommer fram ur väggen.

Problemet är bara att Viktors föräldrar vägrar att tro på spöken. Det förnekar bestämt det de ser och upplever i sitt blivande hus. Viktor ber därför Mirja och Marie efter en diskussion i klassen om spöken finns eller ej om hjälp. Han hoppas att de ska kunna hjälpa honom att driva bort spökena från hans och hans familjs blivande hus.

Men det visar sig inte vara så lätt. Det sägs nämligen att en dam som hette Fru Frid som ska ha varit en såkallad " änglamakerska" har bott i det huset. Mirja och Marie undrar om spädbarnsgråten som kan höras är gråten av de barnen som änglamakerskan mördade? Förr i tiden blev många ogifta mödrar tvingade att lämna sina barn till änglamakerskor. De hoppades att änglamakerskan skulle ta hand om barnen men i själva verket så mördade änglamakerskan barnen eller lät dom långsamt tyna bort för att dom blev undernärda som det berättas i slutet av boken, " Änglamakerskans hus", av författarinnan Lena Asrro.

Vill man läsa en riktigt ruskig läskig och samtidigt väldigt spännande spökhistoria tycker jag absolut att man ska läsa barnboken, " Änglamakerskans hus" av författairnnan Lena Arro. Den är enligt min åsikt en perfekt bra spökhistoria. Samtidigt som man faktiskt lär sig en del historia då man läser den.

Jag vill därför varmt rekommendera alla att läsa denna bok!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar