onsdag 27 juni 2018

Operarecension: " The Fox", & " The Seven Deadly Sins"= " Räven", &, " De sju dödssynderna"/ Författare: Igor S Ravink Y & Kurt Weill/ Årsta kulturhus, onsdagen vecka 26/ Recension av: Marika Frykholm

Jag såg operaföreställningen: " The Fox"= " Räven", &, " The Seven Deadly Sins"= De sju dödssynderna", författare: Igor S Ravink Y & Kurt Weill på Årsta kulturhus/ Onsdagen vecka 26.

I rollerna var:

Anna 1: Karolina Blixt
Anna 2: Sara Ribbenstedt
Linus Flagell
Michael Schmidberger'William Davis Lind'
Wiktor Sundquist

Konstnärligt team:

Dan Turdèb
Maria Peterson
Niclas Lindgren

Den första operan, " "  The Fox"= " Räven" handlade om en kamp mellan en räv, en katt, och några höns. Man fick verkligen leva sig in i rävens kamp för han var ganska kaxig i början. En blodig kamp om viljan att överleva.

" The Seven Deadly Sins"= " De sju dödssynderna" handlar om två systrar, Anna och Anna. Den ena systern Anna blir förälskad i " fel man" och tvingas att välja den rikare mannen.

 En historia om hur svårt det är att låta förnuftet styra sina val och handlingar när man drivs av viljan att följa sin åtrå för det åtrådda föremålet för sina känslor i stället för att följa förnuftets röst.

Den förnuftiga rösten i ens samvete vill en sak, men ens känsloliv vill något helt annat.

För det mesta vill ens känsloliv inte lyssna till den förnuftiga rösten i ens eget samvete eller om man ska kalla det för i ens eget inre. Man drivs av viljan att göra en sak men inser att det inte är förnuftets röst som talar utan känslorna. Och känslorna styrs oftast inte av förnuftet.

Jag vill varmt rekommendera alla att se operaföreställningen: " The Fox"= " Räven" & " The Seven Deadly Sins"= " De sju dödssynderna"!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar