måndag 6 april 2020

Romanrecension. " Agnes Grey", av: Ann Bronte/ Recension av: Marika Frykholm

Jag har läst den engelska  romanen. " Agnes Grey", av en av de tre välrdsberömda författarinne systrarna från Yorkshire/ England, jag syftar såklart på de välkända systrarna Bronte: Charlotte, Emily och Ann Bronte.

" Agnes Grey" som även är den eengelska titeln på denna roman är skriven av Ann Bronte.

" Agnes Grey" av: Ann Bronte handlar om en fattig flicka som heter Agnes Grey som då hennes far som är präst i en liten kyrka på landet intilll de stora hedarna i ENgland får ekonomiska svårigheter så tar Agnes Grey den ena av två systrar stora- stystern heter Mary Grey, men Agnes Grey tar plats som guvernant hos två rika familjer.

I den ena familjen misslyckas hon grundligt med att ta ansvaret för de bortskämda rikemnasbarnen. Men hos den andra familjen blir hon kvar tills den ena dottern, den söta och affekterade Miss Rosalie Murray gifter sig med den vedervärdige Lord Asby på Asby Park och blir Lady Asby. Något hon kokmmer att bitter få ångra det fatala steget hon tog bara grundat på sin ambition att stiga i samhällets höjder.

Jag tycker att den  engelska romanen, " Agnes Grey" av  Ann  Bronte är en mycket bra, stundom sorglig, romantisk och en riktigt härlig romantsik engelsk roman som jag vill varmt rekommendera alla att läsa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar