onsdag 3 juni 2020

Tv- serie: " Charlotte Löwensköld och Anna Swärd", baserad på Selma Lagerlöfs romaner/ Recension av: Marika Frykholm




Jag har sett det första avsnittet av tv- serien på svt play: " Charlotte Löwensköld och Anna Swärd", baserad på Selma Lagerlöfs romaner.

Den unge prästen Karl- Arthur blir förälskad i den unga fröken som är som barn i huset, Charlotte Löwensköldefter, enligt beskrivningen av serien, " först inte ha lagt märke till henne till hennes stora förtret".

De blir förlovade men förlovningen bryts då Karl- Arthur blir besviken på Charlotte Löwenskölds inställning till hans prästerliga kall.

Ett mycket vackert och romantiskt svenskt kostym- drama med många kärleksintriger. Karl- Arthur efter sin besvikelse över Charlotte Löwneskölds inställning till hans prästerliga kall bestämmer sig för att fria till den första kvinna av folket som Gud sänder i hans väg. Det blir den unga fattiga flickan, Anna Swräd som han således friar till. Charlotte Löwneskölds besvikelse över den brutna förlovningen vet inga gränser.

Jag tycker att tv- serien: " Charlotte Löwnsköld och Anna Swärd" är en mycket vacker och romantisk kärlekshistoria väl värd att se. Jag vill varmt rekommendera alla att se den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar