torsdag 25 juni 2020

Teaterrecension: " A Midsummer Night`s Dream", av: William Shakespeare: Framförd på: The Globe i London år 2020/ Recension av: Marika Frykholm

J


Jag har sett föreställningen: " A Midsummer Nightt`s Dream", av den världsberömde engelska medeltida författaren,  William Shakespeare. Framförd på:  The Globe i London. År: 2020.-

" If we shadows have ye offended, then Puck shall amend it". Så slutar " A Midsummer Night`s Dream", av: William Shakespeare med älvan Pucks berömda slutfras.

" A Midsummer Night`s Dream", som handlar om hur de två Athenska kärleksparen, Lysander som älskar Hermia, och Hermia som av sin rike far är bortlovad till Demetrieus som hon inte älskar, men som i sin tur är älskad av Helena. Hermias dom är att antingen äkta Demetrieus eller för alltid avsvära sig allt samröre med män och leva ett liv i kyskhet.

Och om den avundsjuke älvakungen Oberon som svartsjukt bevakar sin älvadrottning, Titania som roar sig med en bortbyting, en indisk pojke vars dödliga mor hon var bekant med. Oberon vill ha den indiske bortbytingen i sin tjänst men Titania vägrar honom detta. För att bedriva sin vilja igenom tar Oberon hjälp av älvan, andeväsendet Puck och befaller honom att förtrolla Titania då hon sover så att det första djur eller människa eller annan levande varelse som är det första hon ser vid uppvaknandet ska hon älska besinningslöst. Denna varelse blir den till åsna förvandlade skådespelaren Bottom.

Jag tycker att föreställningen, " A Midsummer Night`s Dream", av: William Shakespeare  hade en utmärkt scenografi, och jag gillade skådespelarnas kostymer. Och själva handlingen är en härlig blandning av humor, komedi, romantik, och magi. Jag vill varmt rekommendera alla att se: The Globe`s i Londons föreställning: " A Midsummer Night`s Dream" av William Shakespeare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar