torsdag 25 juli 2019

Barn- och ungdomsspökhistorie recension; " Mysteriet på Örnklippan", av: Kristina Olsson/ Recension av: Marika Frykholm

Jag har precis läst en jättespännande barn- och ungdomsspökhistoria som heter: " Mysteriet på Örnklippan", av författarinnan: Kristina Olsson.

" Mysteriet på Örnklippan"; av: Kristina Olsson handlar om två barn, Bonnie och Charles som är styvsyskon eftersom Charles pappa Ebbe har gift sig med Bonnies mamma. Men då Bonnie och Charles får höra att deras föräldrar tänker flytta med dom till London så bestämmer sig Bonnie att hon och styvbrodern Charles ska rymma till Bonnies mormor som heter Vivian som bor på en plats som heter Örnklippan eftersom mormor Vivians hus ligger uppe på en stor klippa i samhället som heter Skuggviken,  där mormor Vivan bor.

Redan på plats i Skuggviken hör Bonnie och Charles hur två äldre tanter skvallrar om att ingen går säker i Skuggviken. En liten pojke som heter Sven försvann nyligen då han var med sina föräldrar på utflykt.

Ett par som heter Alba och Douglas jobbar som tjänstefolk hemma hos mormor Vivian. Mormor Vivian själv jobbar som konstnär och håller på och målar hela dagarna. I Skuggviken finns även ridläraren Paul som mormro Vivian rekommenderar Bonnie att besöka eftersom Bonnie älskar hästar och att rida. Men hushållerskan Alba varnar Bonnie och säger att Paul är en extremt farlig man både mot djur, i huset finns även mormro Vivians hund Vinnie, och att Paul är farlig även mot människor.

Alldeles intill mormor Vivians stora hus Örnklippan finns en stor kyrkogård med en tom grav som ingen får röra. Bonnie ser ut över kyrkogården från sin utsiktsplats i trädkojan som hon en dag klättrar upp i. Och hur kan det komma sig att tjänstefolket Alba och Douglas kan ha jobbat i en fabrik i den närliggande grannbyn som heter Svarthed, en stearinfabrik som stängdes igen för 150 år sedan? Hur gamla är Alba och Douglas egentligen?

Bonnie och Charles bestämmer sig för att till varje pris rädda livet och hitta den försvinnan pojken Sven. Men det visar bli mycket farligare än vad de hade tänkt sig från början.

Jag tycker att barn- och ungdomsspökhistorien, " Mysteriet på Örnklippan"; är en härligt spännande spökhistoria och att den är mycket välskriven. Spänningen är total romanen igenom och särskilt spännande blir det när man når slutet av romanen. Jag vill varmt rekommendera alla att läsa:"  Mysteriet på Örnklippan", av: Kristina Olsson!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar