tisdag 27 augusti 2019

Filmrecension, " Late Night", med Emma Thompson och Mindy Kallin på Sergelbion i Stockholm tisdagen 190827/ Recension av: Marika Frykholm

Tisdagen den 100829 var jag på Filmstadion på Hötorget i Stockholm och såg filmen: " Late Night", i hhuvudrollerna: Den något avdankade film- och komiker producenten Kathrine Newbury, här spelad av: Emma Thompson, och hennes närmaste medarbetare och nya skribent: Molly, här spelad av: Mindy Kallin.

" Late Night"; handlar om den unga fabriksarbeterskan Molly,  Mindy Kalling) som drömmer om en karriär som skribent för en komediserie ledd av den välkända men något avdankade filmproducenten Kathrien Newbury, ( Emma Thompson. )

Molly är en ung, begåvad indisk fd fabriksarbetare som i hela sitt liv har drömt om att få träffa och lära känna den berömda filmproducenten Kathrine Newbury. Då hon får jobb som skribent på Kathrine  Newburys  komedishow är hennes lycka gjord. Tror hon. Men allt blir inte som hon tänkt sig. Hon får möta en tuff miljö där man säger saker som man inte menar för och där ärlighet är något förkastligt som man skrattar åt.

Men så händer det otroliga. Kathrine Newbury ser efter en ståuppföreställning för Cancersjuka som Molly deltar i så inser den stenhårda och känslokalla Kathrine Newbury Mollys hela potential att bli något och inser att hon för att få behålla sin tv- show är helt beroende av Mollys fräcka rättframma ärliga personlighet.

Jag tyckte att att filmen, " Late Night"; med Emma Thomopson och Mindy Kalling är en mycket charmig, rolig och under hållande. Samtidigt en mycket tänkvärd film över hur tuff verkligheten är för kvinnor som vill framåt i karriären. Och hur orättvist många kvinnor behandlas och blir bemötta i sina karriärer. Jag vill varmt rekommendera alla att se: " Late Night"!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar