söndag 20 september 2020

Teaterrecension: En öppen repetition av den kommande föreställningen: " Kulla Gulla", här i regi av: Maria Sid, på Stockholms Stadsteater som har premiär i december 2020, baserad på romanserien om det fattiga hittebarnet Kulla Gulla, av den välkända 1900- tals författarinnan: Martha Sandvall- Bergström/ Recension av: Marika Frykholm

Lördagen den 19/ 9 2020 var jag på invigningen av Stockholms kulturhus som har varit stängt en längre tid  på grund av renouvering. 

Den dagen passade jag på att gå på en öppen repetition av den kommande föreställningen om Kulla- Gulla,  här i regi av: Maria Sid.  Denna föreställning är baserad på den välkända svenska 1900- tals författarinnan, Martha Sandvall- Bergströms romanserie  med samma titel om det fattiga hittebarnet Kulla- Gulla som kommer som hjälpehjon till det fattiga torpet Kulla. Därav får Gulla som egentligen heter det tjusiga namnet: Gunilla Beatrice Sylvester smeknamnet Kulla- Gulla av sina elaka skolkamrater. 

Kulla- Gulla blir ansvarig för den fattiga syskonskaran på torpet Kulla.

Så småningom blir hennes likhet med patronen på Höjes dotter med samma namn som Kulla- Gulla upptäckt och det visar sig att Kulla- Gulla i själva verket är patronen på den stora herrgården Höjes egen dottter- dotter. 

I denna Stockholms stadsteaters öppna repetition av det fattiga hittebarnet Kulla- Gulla som kommer som ett fattigt hjälpehjon till torpet Kulla där hon blir mycket älskad av den moderlösa syskonskaran så får man se  hur Kulla- Gulla blir en del av syskonen på torpet Kullas gemenskap.Det var också ett mycket vackert dansnummer med sång och musik till då ensemblen som ska spela föreställningen, Kulla- Gulla, repeterade som jag uppskattade mycket. 

Här nedan följer titlarna i romanserien om det fattiga barnhemsbarnet: Kulla- Gulla, av: Martha Sandvall- Bergström:

Kulla- Gulla på Blomgården

Kulla- Gulla

Kulla- Gulla håller sitt löfte

Kulla- Gulla vinner en seger

Kulla- Gulla på herrgården

Kulla- Gulla löser en gåta

Kulla- Gulla i skolan

Kulla- Gullas första bal

Kulla- Gullas sommarlov

Kulla- Gulla och Tomas Torpare

Kulla- Gulla finner sin väg

Kulla- Gullas myrtenkrona

Jag vill varmt rekommendera alla att se den kommande föreställningen: " Kulla- Gulla" med denna fantastiska ensemble i regi av: Maria Sid då den har premiär på Stockholms stadsteater i december 2020! 



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar