onsdag 11 maj 2022

Teaterrecension: " Månen och de andra planeterna "/ Skriven ochh regisserad av: Staffan Waldemar Holm/ Plats: Stockholms stadsteater onsdagen 220511/ Recension skriven av: Marika Frykholm

 Onsdagen 220511 var jag på föreställningen: " Månen och de andra planeterna ", en fpjäs skriven och regisserad av: Staffan Waldemar Holm här framförd på Stockholms stadsteater.

Medverkande:

Sven Ahlström

Ann Petrèn

Sandra Huldt

Linus Troedsson

Lennart Jähkel

Ann- Sofie Rase

Per Sandberg

Vanja Berg

Mia Blomberg

Föreställ er att allting är ett mindre helvete. Kulturen går åt helvete. Kulturdepartementet likaså. Det är insidenter än här än där som måste stoppas, förhindras, tagas om hand om. Religionen är det bara bluff med. För att komma in på prästseminariet måste man ha sex med läraren som förövrigt har Cancer. Det är därför man som kvinnlig teologistuderande måste ha sex med läraren. För att det är så synd om honom. 

Detta är en oerhört pprovocerande  pjäs. Där allting ifrågasätts. Precis allt. Som att till exempel den store dramapedagogen Stanislawskij totalsågas av den något i mitt tycke makabra dramapedagogen som vill säta upp en minst sagt annorlunda och något djurisk version av Selma Lagerlöfs " Gösta Berlings saga " i form av en milt uttryckt mycket provokativ barnteater där hon ifrågasätter om det överhuvudtaget existerar varken barn eller vuxna i vårt samhälle.

Jag vill varmt rekommendera alla att se denna mycket fartfyllda, och tidsaktuella pjäs! Detta särskilt pågrund av de alldeles otroligt duktiga skådespelarna och den mycket inspirerande scenografin. 

" Månen och de andra planeterna " skriven och regisseread av: Staffan Waldemar Holm går i skrivande stund på Stockholms stadsteater i maj 220511. 


2 kommentarer:

  1. Vilken personlig och bra recension du har skrivit! Och fastän det var så mycket som krånglade i handlingen så var pjäsen ju jätterolig! Jag är glad att vi såg den här föreställningen och hoppas att många andra också gör det.

    SvaraRadera
  2. Hej Jenny! Hur gör jag för att publicera din kommentar??!!! Har glömt! Fick även en kommentar till min recension från Folkoperan! Kul!

    SvaraRadera