söndag 16 oktober 2022

Teaterrecension: " Eld" på Dramaten söndagen 221016/ I regi av: Antù Romero Nunes/ Författare: Jonas Hassen Khemiri/ Recension skriven av: Marika Frykholm

 Söndagen 221016 såg jag föreställningen: " Eld" på Dramatens stora scen i Stockholm i regi av: Antù Romero Nunes, och basrad på författarens verk: Jonas Hassen Khimir. 

Föreställningen handlar om fyra barndomsvänner som uppföljer en mångårig tradition att vid en eld i skogen göra sig av med alla sina frustrationer, och besviklerser de har fått utstå det senaste året. Men föreställningen handlar också mycket om svek, och vänskap och kärlek och förhållanden. Jag tyckte också att föreställningen: " Eld" handlade mycket om utanförskap och mobbing i de tidiga skolåren. Men framförallt mycket om kärlek och vänskap. Och vad som är viktigt här i livet. Är det att kunna säga det lilla ordet: " förlåt" till sin partner? Även om man inte tycker att det är man själv som har felat.

Medverkande är

Ana Gil de MeloNecimento  Ramona Stina

Babador Folado Ramzi

Marall Nasiri Pilar/ Frida

Alexander Salzberger  Leon/ Jesper/ rekryterare

Christoffer Svensson inspelad Cecil inspelad röst

Forumdeltagare Jphan Adling, William Andersson,

Mikael Berg, Eva Forstenberg, Gunnel Fred, Otto Hagne, Marall Nasir,i, Alexander Salzberger,

Lotta, och Joel Valois

Jag vill även ge en särskild eloge till den alldeles utmärkta scenografin bland annat bestående av träden på scenen.

Jag vill varmt rekommendera alla att se föreställnignen:" Eld" på Dramatens stora scen! Detta inte minst på grund av de alldeles utmärkta skådespelarnas fantastiska insatser. Jag tänker då särskilt på ANa Gil de Malo Necimento som spelade Ramon/ Stina. En mycket varm eloge till just hennes fantastiska insats!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar