lördag 29 april 2023

Filmtimpis: " Korsett"/ Om Kejsarinnan Cissi av Österrike som egentligen hette Elisabeth/ Kejsarinnan Cissi spelas här av: Vicky Krieps/ Tips ditlagt av: Marika Frykholm

 

Lördagen 230429 var jag på filmen: " Korsett" på biogfaren VIctoria på söder i Stockholm.  Kejsarinnan Elisabeth av Österrike,, Cissi kallad, här spelad av: Vicky Krieps. 

Filmen " Korsett" handlar om ett mycket fängslande och gripande människoöde, nämligen ingen mindre än det om Kejsarinnan Elisabeth kallad Cissi av Österrike som år 1877 fyllde 40 år. 

40 år var en hög ålder för en kvinna på denna tid. Men Kejsarinnan Cissi eller Kejsarinnan Elisbeth av Österrike som hon egentligen hette är i filmen mycket mån om sin sociala status, sitt sociala anseende som det pratas mycket om i filmen. Hon besöker gamla älskare bland annat i Spanien för att inte verka lika gammal som hon är. Hon klipper av sitt långa, vackra hår för att se ungdomlig ut. Hon vill verkligen att alla människor ska se henne som lika ung och vacker som förut. 

Det är ett mycket sorgligt människoöde kan man tycka. Och det kan ju även diskuteras hur pass historiskt korrekt filmen " Korsett" egentligen är. 

Men just det tycker jag inte är lika viktigt som att det är en både filmiskt och skådespelarmässigt en alldeles fantastisk bioupplevelse. Med många vackra naturbilder och ett alldeles utmärkt skådespeleri. Jag gillade även kostymen mycket. 

Filmen: " Korsett" visas i skrivande stund 230429 på  VIctoria i Stockholm. Jag vill varmt rekommendera alla att passa på att se denna fantastiskt, storslagna film så länge det är möjligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar