lördag 5 januari 2013

Föreställningen Krig på Stockholms Stadsteater 13/ 01/ 04Fredagen den 13/01/04 såg jag föreställningen Krig på Stockholms Stadsteater. Författarinnan till pjäsen heter: Kamilla Wargo Brekling.

Pjäsen handlar om förhållandet mellan man- kvinna och hur det kan vara att leva så nära inpå varandra som man faktiskt gör i en parrelation.

Krig handlar mycket om vad som kan vara alldeles otroligt fantastiskt i en  man- kvinna relation och vad som kan gå alldeles helt åt skogen dåligt. 

Det är inte en särskilt lugn och stillsam pjäs. Stolar flyger och far mellan väggarna på scengolvet och de fyra personerna de två männen och de två kvinnorna som utgör de bägge parrelationerna kastar även stolarna på scenen hit och dit. 

Rätt vad det är får en av kvinnorna i ensemblen syn på en mycket attraktiv man i publiken som hon genast ger sig iväg och kysser ömt. Hon vill hellre ha honom än flytta in i sitt och sin pojkväns nyköpta hus! 

Föreställningen Krig handlar också som det står i programhäftet mycket om vad de olika paren har och har haft för drömmar om sitt sevliv och sin kärlek och hur de vill utveckla sina förhållanden till bästa sätt för sig själva och deras familjer. 

Jag tycker Krig är en mycket rolig och intressant samtidsskildring om hur det kan vara att leva i ett parförhållande man- kvinna  idag. Jag rekommenderar varmt att se denna pjäs 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar