tisdag 30 maj 2017

Bokrecension: " Tredje tecknet", av: Ingelin Angerborn/ Recension av: Marika Frykholm

" Tredje tecknet", av den svenska författarinnan:  Ingelin Angerborn är en riktigt bra spökhistoria som handlar om Elvira vars bästa kompis Sonja precis har blivit ihop med den killen som hon är kär i som heter Milo.

Elvira upplever det händer väldigt mycket underliga saker omkring henne den här sommaren.

Som till exempel plötsligt så ser hon nyckelpigor överallt och får lära sig "att nyckelpigan ansågs vara Jungfru Maria, Jesus mor som hade nyckeln till himmelriket", vilket Elvira lär sig då hon surfar på internet efter en förklaring till vad ordet nyckelpiga kommer ifrån.

Det är i sig väldigt konstigt eftersom Elvira hittar en gammal nyckel som inte passar någonstans då hon kommer hem från " Blötan", badplatsen där hon bor där hon varit och badat. Nyckeln har hamnat i en väska som hon har med sig från sin mormor.

Elvira är adopterad från Colombia. Kan förklaringen ha att göra med hennes längtan efter en stora- syster eller hennes ursprungliga hemland Colombia?

Jag tycker att boken, " Tredje tecknet" av Ingelin Angerborn är en jättebra spökhistoria och vill varmt rekommendera alla att läsa den fast det är en barnbok!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar