fredag 28 juli 2017

Filmrecension:" Hur många kramar finns det i världen", med delar av skådespelarna från: Glada Hudik- gänget från den tidigare filmen: " Hur många lingon finns det i världen" som var i regi av: Per Johanson/ Recension av: Marika Frykholm

Jag såg filmen: " Hur många kramar finns det i världen", med en del av skådespelarna från Glada Hudik- teatern som var med i filmen:" Hur många lingon finns det i världen", som var i regi av: Per Johanson som grundade Glada Hudik teatern.

Filmen: " Hur många kramar finns det i världen", handlar om hur Peter,( Claes Malmberg)  som har fått problem med hjärtat och som ligger på sjukhus blir ombedd av sin förståndshandikappade dotter att göra en film om henne och hennes förståndshandikappade kompisars liv; hur de ser på livet, kärleken, vänskap, jobb och sociala relationer och deras längtan att bli behandlade som den dom är.

Då ringer Peter sin gamle vän Max, ( spelad av Per Morberg) som lever som en alkholiserad  suput i New York där han spelar in film och som har en manager som försöker få honom att piggna till, och ber honom, Max att hjälpa Peter med att filma hans dotters projekt.

Peter,och en tjej som heter Hanna, ( spelad av Vanna), får igång projektet och i början flyter det mesta på med en del interna problem med bland annat en mobbare i stan som heter Jocke som mobbar och trackasserar Peters dotters förståndshandikappade kompisar. Då Max får slut på mobbingen uppstår kärlek mellan honom och Hanna och vännen Peter blir fruktansvärt avundsjuk.

Filmen, " Hur många kramar finns det i världen", med det utmärkta skådepslarteamet från Glada Hudik teatern är en mycket stark, känsloladdad film och precis lika bra spelad som sin föregångare, " Hur många lingon finns det i världen"?

Det är även en mycket positiv film trots dess sorger och bedrövelser så finns det vänskap och kärlek över till människorna i filmen. Särskilt vänskapen Peter och Max hyser till varandra, Hanna och de förståndshandikappade deltagarna som bor i samma hus gör att filmen trots de mörka stunderna genomsyras av kärlek till deras medmänniskor. Och en vilja att bevisa att alla människor har samma värde hur man än är skapad.

Jag tyckte att filmen, " Hur många kramar finns det i världen"? är en värdig uppföljare av: " Hur många lingon finns det i världen"  och jag vill därför varmt rekommendera alla att se den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar