tisdag 9 april 2019

Reading på teater Playhouse i Stockholm 190409/ Recension av: Marika Frykholm

Tisdagen den 190409 var jag på teater Playhouse i Stockholm och såg en reading.

Denna reading var en pjäs som handlade om hur guden Dionysos, även ibland kallad Bachus, kommer till jorden,  närmare bestämt till en liten ort någonstans i USA i skepnad av trädgårdsmästaren Dianne.

Guden Dionysos, vinguden alltså här i skepnad av trädgårdsmästaren Dianne kommer i kontakt med fyra kvinnor som dessutom råkar vara grannar och nära vänner. Dessa är: Renee, Carol som är den som blir minst imponerad av trädgårdsmästaren Dianne, Pam, ( det var pjäsens konstnärliga ledare som läste rollen som grannkvinnan Pam), som är den som blir mest tagen av guden Dionysis i förklädnad av trädgårdsmästaren Dianne, samt grannkvinnan Beth.

Handlingen är följande: Jorden är nära undergång på grund av all miljöförstöring och klimathotet. En storm är i antågande. För att rädda världen från total förstörelse måste de fyra kvinnorna ge sig helt och hållet hän sexuellt åt guden Dionysosi förklädnad av trädgårdsmästaren Dianne. Världens hela framtida existens står på spel och hur ska guden Dionysos i skepnad av trädgårdsmästaren Dianne kunna förhindra jordens undergång?

Jag tyckte att denna reading på teater Playhouse i Stockholm ikväll innehåller många intressanta dialoger mellan de fyra grannvkinnorna, Renee, den egensinniga Carol, Pam och Beth och  guden Dionysos  i skepnad  av trädgårdsmästaren Dianne. Samt en hel mängd filosofiska diskussioner och tänkbara liknelser om världens förfall med allt vad vad det rör miljöförstöringen och det rådande  klimathotet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar