tisdag 30 april 2019

Teateerrecension: " Skapelsen", av: Joseph Haydn", framförd i ett samarbete med: Mikaeli kammarkör ,med dirigent: Anders Eby, skådespelare från Stockholms stadsteater och Folkoperan i Stockholm/ Uppförd på Folkoperan i Stockholm onsdagen 190424/ Recension skriven av: Marika Frykholm

Onsdagen den 190424 såg jag: " Skapelsen", av: Joseph Haydn, framförd av: Mikaeli kammarkör med dirigent: Anders Eby, i samarbete med skådespelare från Stockholms stadsteater, en samling människor utanför teatern, samt Folkoperan i  Stockholm, uppförd på Folkoperan i Stockholm.

Jag tyckte att föreställningen, " Skapelsen", av den Österrikiske kompositören: Joseph Haydn, på Folkoperan i Stockholm var en alldeles fantastiskt bra föreställning. Det var synd att de spelade den sista gången söndagen 190428!

Föreställningen Skapelsen handlar om Skapelseberättelsen i Bibeln. Men samtidigt får man här på Folkoperan i Stockholm tillsammans med Mikaeli kammarkör med deras dirigent Anders Eby,  och skådespelare från Stockholms stadsteater samt en samling människor utanför teatern en insikt om vad Skapelseberättelsen handlar om, och de sju dagar den behandlas i Bibeln.

De sju människorna som är med i föreställningen utanför teatern berättar sina kärlekshistorier, ofta mycket sorgliga, för oss i publiken och det hela slutar med ett storstilat bröllop där brudparet bjuder upp till brudvalsen i foajèn där det säljs Champagne  och även vi i publiken får vara med och dela brudparets glädje över deras förening som äkta makar med en riktig vigselförrättare som förrättade själva vigselakten då de blivande äkta makarna lovade varandra trohet.

Jag hade en mycket njutbar upplevelse av föreställningen:" Skapelsen", av: Joseph Haydn och det var ett väldigt roligt avslut att få vara med och dansa brudvalsen efter själva föreställningen ute i foajèn tillsammans med orkestern! Tack till alla de skådespelare, från Stockholms stadsteater Mikaeli kammarkör och Folkoperan för en mycket härlig och underhållande föreställning på Folkoperan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar