onsdag 1 december 2021

Årets adventskalender år: 2021/ En hederlig jul med familjen Knyckerts"/ Avsnitt 1/ Recension skriven av: Marika Frykholm


Efter att ha sett det första avsnittet av årets adventskalender år 2021: " En hederlig jul" så tycker jag att den verkar riktigt lovande efter att ha sett det första avsnittet av årets advenskalender.

Mamma och pappa Knyckerts vill väldigt gärna bli medlemmar i Förbrytarakademin. Men de nekas ständigt inträde. Mamma Knyckerts är trött på att bli behandlad som, " en vanlig småtjuv". Medan pappa Knyckerts har mer eller mindre resignerat till detta faktum att det är precis vad han och hans hustru är: " Vanliga småtjuvar":

Allt medan barnen, pojken Knyckerts och flickan Knyckerts drömmer om att fira en, " hederlig jul" där man kan,, " köpa saker": Vilket glatt utlovas av föräldrarna Knyckerts. Eller som mamma Knyckerts uttrycker saken: " Tills något intressant dyker upp och det gör det ju sällan så här års som pappa Knyckerts tortt konstaterar. 

Samtidigt kan man ju fundera över den moraliska aspekten av årets julkalenders " budskap" till alla barn runtom i Sverige. Ska barnen verkligen lära sig genom en adventskalender att det är lite " småkul att vara tjvu" och att det till och med kan vara lite festligt med mormodern som glatt utlovar fängelsevakten att hon " nog snart är tillbaka igen"!

Fast varför ska man alltid vara en torr, moraliserande dömande tråkig vuxen? Jag tycker man istället kan unna sig att njuta av årets adventskalender med den lite lätt glana, skruvade familjen Knyckerts och deras milt uttryckt världsfrånvända sätt att se på världen och verkligheten och vad som är " rätt och fel": 

Jag vill därför varmt rekommendera alla att se årets adventskalender: " En hederlig jul"!  Finns i skrivande stund på svt. play om jag inte tar alldeles fel från och med  onsdagen  den 211201. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar