onsdag 7 februari 2024

Ett museitips: " HIstoriskt AW om kärlek och sex/ Plats: Historiska musèet i Stockholm onsdagen 240207/ Tips ditlagt av: Marika Frykholm

 Jag vill härmed dela med mig av en engångsföreteelse på det Historiska musèet i Stockholm nämligen dagens ( onsdagen 240207) guidade rundvisning på det HIstoriska musèet i Stocholm med ämnet: " Historisk AW om kärlek och sex":

Den historiska AW:n om kärlek och sex tog sin början på vikingautställningen där guiden berättade om ett gravfynd där man fört trodde att likfyndet i denna grav hade varit en riktig macho- vikinga man som hade begravts tillsammans med sådana tillhörigheter som man föreställde sig följde med en vikingaman i graven. Det visade sig senare att likfyndet i denna grav var en vikingakvinna! 

Sedan gick vi vidare till den medeltida avdelningen en trappa upp där vi fick oss till livs alla förbud som rådde mot sexlivet under medeltiden. Det var en oändligt lång rad av bemärkelsedagar så som till exempel diverse olika helgondagar som de gifta paren inte fick utöva sex på. 

Jag vill ge min mycket varma eloge till vår guide på den här kärleksladdade rundturen på det Historiska musèet i Stockholm onsdagen 240207!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar