lördag 18 maj 2024

Ett biofilm tips: " Perfect Days"/ Regissörer: Wim Wender & Koi( ursäkta kan inte stava Kojis förnamn rätt) Yakusho/ Tips ditlagt av: Marika Frykholm

 Jag vill härmed dela med mig av ett biofilm tips.  Den japanska filmen: " Perfect Days". Regissörerna till denna film är: Wim Wnder / Koji, (  ursäkta kan inte stava Kojis förnamn på rätt sätt!) Yakusho. 

Detta är en mycket stillsam film. Det händer många saker runtomkring huvudpersonen en äldre japansk man som är bosatt i Tokyo och hans arbete består i att göra rent toaletterna runtom i Tokyo. Fram till och med ungefär mitten av filmen yttrar denna mycket stillsamme och försynte man inte så mycket som ett ord, men det märks tydligt vad han känner omkring det som utspelar sig runtomkring honom trots allt.

Jag vill varmt rekommendera alla att se denna mycket stillsamma men ändå på ett djupt sätt så tänkvärda film! Detta inte minste pågrund av huvudpersonens den äldre mannens utmärkta agerande och hur hela hans känslouttryck kommer fram i filmen. Jag såg denna film, " Perfect Days" lördagen 240520. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar