fredag 10 maj 2024

Ett teatertips: " En Midsommarnattsdröm"/ Av: William Shakespeare/ Regi: Melody Parker/ Plats: Stockholms stadsteater fredagen 240510/ Tips ditlagt av: Marika Frykholm

 Jag vill härmed dela med mig av en helt fantastisk teaterupplevelse, nämligen:" En Midsommarnattsdröm": Skriven av: William Shakespeare. Plats: Stockholms stadsteater på Kulturhuset i Stockholm. I regi av husregissören för att citera internets programbeskrivning, Melody Parker. 

Jag vill rikta min mycket varma eloge till såväl den mycket häftiga kostymen, samt även till scenografin och de alldeles förträffligt utmärkt begåvade skådespelarna i denna uppsättning av William Shakeespeare`s: " En Midsommarnattsdröm", här på Stockholms stadsteater i regi av: Melody Parker. 

Kort om handlingen

Två par förälskade Athenska ungdomar är förälskade i varandra. Men dom kan inte få den dom älskar. Den ena på grund av olycklig förälskelse den andra på grund av att hon är bortlovad till en man hon inte vill ha.

Älvaparets kung och drottning har problem. Då älvadrottningen Titania har tagit sig an en mnäniskopojke för att hjälpa sin döda väninna blir kung Oberon oerhört svartsjuk. För att hämnas tar han hjälp av sin busiga hjälpreda Puck.  Som även kallas för: " den muntre vandraren". Men det hela faller verkligen inte väl ut. Allt blir så fel som det bara kan bli. Tills Puck lyckas ställa allt till rätta igen.

Medverkande

Regi Melody Parker

Puck Leif Andrèe

Titania  Angelika Prick

Botten Behado Foladi

Jag vill varmt rekommendera alla att se denna härliga uppsättning av: Shakespeare`s: " En Midsommarnattsdröm" på Stockholms stadsteater på Kulturhuset! Inte minst för den härliga musikens skull!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar