onsdag 9 mars 2022

Pjäsrercension: " Gränser" av den brittiske pjäsförfattaren: Henry Naylor på: Playhouse Teater i Stockholm/ Onsdagen den 220309/ Recension skriven av Marika Frykholm

O

Onsdagen  den 220309 var och såg pjäsen: " Gränser", av den brittiske pjäsförfattaren: Taylor Naylor på: Playhouse Teater i Stockholm,. I regi av: Dennis Sandin. 

På scen:

" Namnlös": Inez Cherif
Sebastian: Tobias Aspelin

Regi och scenografi: Dennis Sandin

Översättning: Bengt Olhson

Ljusdesign: MariKevin Wyn- Jones

Kompositör, ljuddesign: Mikael Svaevik

Inspelad sång: Ester Svaevik

Kostymdesign: Maria Felldin Almgren

Maskdesign: Catharina Lundin

Rekvisitör: Ditte Edin

Scenmästare: Gustaf Terneborg

Projektledare, foajèchef: Ella Bäackman

Foto: Carl Thorborg

Producent, marknadsföring: Louise Andersson Helgesson

Konstnärlig ledare: Elsiabet Klason

Teaterchef: Björn Lönner

Karaktären: " Namnlös",( här spelad av: Inez Cherif,), och kändisfotografen Sebastian, ( här spelad av:  Tobias Aspeln), vägar korsas då flyktingvågen från det krigshärade Syrien anländer till Europa. 

Sebastian är en kändisfotograf som från början av sin karriär hyste stora drömmar om att med sina fotografier, " förändra värlen", c8tat från pjäsen: " Gränser" av Henry Naylor. ) 

Livet har inte riktigt blivit som Sebasitan har tänkt sig. Från sina storstilade drömmar om att förändra världen har han måst sänka gardet till att bli en kändisfotograf. Hans samvete plågar honom från att istället för att följa de politiska dramatiska händelserna  ute i världen så som kriget i Sryien så har han istället fotograferat diverse olika kändisar genom sin karriär. Då han anländer tdit där flyktingbåtarna anländer med flyktingar från det krigshärjade Syrien så möter han kändisen Angelina som har engagerat sig i flyktingfrågan. JJag tror att Sebasitan här verkligen får sig en rejäl tankeställare om hur snett hans liv har gått.

Spoiler alert!

 Kameran låter Sebastian försvinna försvinna i havets ilskna vågor. Och drömmen om en storstilad karriär som fotograf av viktiga händelser i mänsklighetens historia har flugit all världens kos. 

Jag vill varmt rekommendera pjäsen: " Gränser" av den brittiske pjäsförfattaren: Henry Naylor! Detta på grund av att eller kanske trots den mycket enkla scenografin ger lämnar ett oerhört starkt känslimässigt intryck hos puliken. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar