fredag 27 januari 2023

Teatertips: " Mefisto remixed"!/ Som inte bygger på pjäsen: Mefisto remixed av Klaus Mann utan är skriven av: Kia Berglund & Tobias Hjelm/ Spelad av: Tobias Hjelm/ Plats: Teater Giljotin fredagen 230127/ Tips ditlagt av: Marika Frykholm

 Fredagen 230127 såg jag föreställningen: " Meefisto remixed" som inte bygger på den ursprungliga pjäsen: " Mefisto remixed" av Klaus Mann från -30 talet utan är skriven av: Kia Breglund och spelad av: Tobias Hjelm. 

Medverkande:
Tobias Hjelm

Skriven av: Kia Berglund & Tobias Hjelm

2023 års tappning av pjäsen: " Mefisto remixed" handlar alltså inte om den föreställning från- 39 talet av Klaus Mann utan är en monolog som pågår en timme av skådespelaren: Tobias Hjelm.

Enligt min personliga uppfattning handlar Tobias Hjelms monolog om vad det innebär att vara människa och skådespelare. 

Vilka värden är viktiga i livet? Och kom igen: Är det verkligen någon som bryr sig ett jota om konsekvenserna av våra handlingar?

Och finns det överhuvudtaget ett samvete? 

Och vilka värderingar här i livet gör oss till lyckliga människor? Om det nu inte finns något samvete och inga konsekvenser för vårt handlande. 

Jag vill också ge Tobias Hjelm en varm eloge för han publikfrieri under mitten av föreställning och tacka varmt för de t utkastade Mariannegodiset. ( Som jag satt på fel plats i pubiliken för att ta del av!)

Jag vill varmt rekommendera alla att passa på att se föreställningen av 2023 års version av: " Mefisot remixed"! Som alltså inte har något med den  ursprungliga föreställningen med samma titel av Klaus Mann att göra från- 30 talet. För att förtydliga detta faktum. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar