måndag 13 mars 2023

Operatips: " Vestalen" Framfört på Teater Tribunalen i Stockholm måndagen 230313 av gruppen: Kamraterna/ Översättnning och bearbetning av: Karin Tidström Le Huche,, Anna Christersson & Aurelia Le Huche/ Fritt efter Anders Lindeberg/ Regi: Aurelia le Huche/ Tips ditlagt av: Marika Frykholm

 

Måndagen 230313 var jag på operan: " Vestalen" här framfört av grupen: Kamraterna på teater Tribunalen i Stockholm fritt efter ANders Lindeberg. Med översättning  och bearbetning av: Karin TIdström Le Huche, Anna Chroch Aurelia Le Huche. 


Föreställ er en evig kärlek som inte låter sig  stoppas av att den älskade blir prästinna i en oåtkomlig orden där elden måste hållas levande för att blidka gudinnan Vesta. Men ett övertramp görs. En man tränger sig olovandes in i  helgedomens kyska näste. Och friden störs. Men för att rätta till brottet krävs det minst sagt ett hjältedåd. Och kärleken segrar. 

Medverande

Elsa Riddarstedt som Julia

Susanna Steren som Vestalis Maxima

Pär Lindskog som Cinna 

Wiktor Sundkvist som Licinius

Dan Turdeèn som  Pontifex Maximus

Elinor Olmarken understudy( sopran.)

Medverkande musiker

Anna Christensson  Piano'

Ylva Larsdotter Violin

Eva. Tgea Lundberg Valthorn

Moa Bromander Flöjt 

Karin Hansson Lasses Kontrabas

Jag vill varmt rekommendera alla att se operan: " Vestalen" här framfört av de oerhört begåvade sångarna i gruppen Kamraterna på Teater Tribunalen som jag härmed vill ge en mycket varm eloge till! Samt att jag även uppskattade mycket både  scenografin och kostym. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar