lördag 25 mars 2023

Teatertips: " Fru Sorg" på Strindbergs intima teater i Stockholm lördagen 230326/ I regi av: Nina Jeppson/ Baserad på romanen: " En herrgårdssägen" av: Selma Lagerlöf/ Tips ditlagt av: Marika Frykholm


 Lördagen 230326 var jag på Strindbergs intima teater och lyssnade till en monolog här framförd av skådespelaren: Anna Azcàrate . " Fru Sorg , baserad på romanen: " En heerrgårdssägen" av Selma Lagerlöf. Här i regi av: Nina Jeppsson. 

" Fru Sorg" handlar om den unge studenten Gunnar Hede som då för att rädda fädernesgåren köper en massa getter. Men getterna dör tragiskt nog.

Men Gunnar Hede blir räddad från vansinnet av den unga flickan Ingrid som är närapå att bli levande begravd på grund av sina dagfantasiers skull. 

Det är saga och verklighet i en typisk Selma Lagerlöf anda och det ger en härligt kuslig stämning. 

Jag vill härmed ge en mycket varm eloge till skådespelaren Anna Azcàrate som framförde denna oerhört fängslande monolog så att man verkligen kunde se och uppleva hela händelseförloppet framför sig. 

Jag gillade även den vridbara scenen mycket. Ibland var man mycket nära Anna Azcàrate som publik och ibland inte. 

Jag vill varmt rekommendera alla att gå på. " Fru Sorg" framförd som en monolog av Anna Azcàrate på Strindbergs intima teater i Stockholm!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar